duminică, 17 octombrie 2010

Despre Quilling(II)/About Quilling

Pentru cei care vor sa  cunoasca mai mult despre aceasta tehnica,quillingul,o sa  prezint cateva tutoriale despre cum ar trebui sa incepi,ce unelte iti sunt necesare,cum se fac diferite forme si unele modele de  flori.In ceea ce privesc uneltele necesare am scris  in postul “Despre quilling(I)” iar pentru  a intelege mai bine   urmariti urmatorul  filmulet ce prezinta foarte bine inceputul in quilling.
Cu ajutorul principalei unelte “papuela” se  realizeaza  diferite forme primare  prin rasucirea fasiei de hartie iar prin combinarea lor se pot obtine  forme complexe ,flori de diverse marimi si orientare.
Un astfel de instrument se poate confectiona din ce aveti la indemana:
  • un ac de canava infipt intr-un pix fara pasta,
  • un bat de frigaruie crestata la una din capete,
  • un bat de frigaruie si  o scobitoare lipite astfel incat sa  se formeze crestatura necesara pentru a  introduce fasia de hartie si a  o rasuci.
Personal,folosesc acul de canava si o papuela romaneasca gasita prin Bucuresti.


Ca adezivi  recomand:
  • adezivul  lichid de la "BIC",este  ieftin,se usuca relativ repede si devine incolor pe masura ce se usuca .Insa,Aveti grija in ce cantitate aplicati pentru ca poate lasa urme  pe hartie,incercati sa  il aplicati  astfel incat sa nu depaseasca perimetrul  formei pe care vreti sa o lipiti.
  • Adezivul lichid ce contine apa,se usuca  greu insa nu lasa urme  chiar daca ai depasit acel perimetru,este potrivit chiar si pentru sticla atunci cand vreti sa lipiti  formele quilling de sticla.
  • Adezivul solid (de la UHU de ex.),este potrivit pentru incepatori deoarece  in caz ca ai gresit pozitia formei quilling o poti muta fara sa lasi  urme vizibile pe  suprafata,spre deosebire de adezivul lichid alb,se usuca destul de repede.
  • Banda dublu adeziva,ideala pentru lipirea felicitarilor si a  panglicilor pe felicitare,deoarece ceilalti adezivi nu sunt potrivit pt. aplicarea panglicilor pe felicitari,uda materialul sau il increteste.
Alte instrumente folositoare inafara de cele precizare in primul post despre quilling mai sunt:penseta,capsatoarele,perforatoarele cu model,foarfece cu model.


Avand  papuela,cutterul,adezivul,rigla,placa cu cercuri de diferite marimi puteti incepe sa creati adevarate opere de arta.....aaa si  cel mai important:muuulta rabdare.
De la cele mai simple forme  pana la cele mai complexe,o sa  va placa din ce in ce mai mult  insa nu dezvoltati aceasta tehnica decat daca va si jucati,neprivind-o ca pe o munca.
Gasiti in acest blog felicitari  cu diferite modele de flori:

Nu uitati sa  va  si jucati!!!

4 comentarii:

Followers

IMI PLACE

Sustin